Presentació de la UAVDI

Dimarts 11 de febrer de 2020 va tenir lloc l’acte de Presentació de la UAVDI (Unitat d’Atenció a les Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual) de Catalònia, a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

L’acta va comptar amb la presència de l’Hble. Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Sr. Chakir El Homrani i amb membres de la Fiscalia i del cos de Mossos d’Esquadra entre altres personalitats.

Catalònia Fundació Creactiva, de mans de la Sra Joana Colominas i amb el recolzament i guia de la Fundació A la Par de Madrid, han posat en marxa aquesta unitat que pretén donar assessorament jurídic, suport i acompanyament  durant el procés policial i judicial a les víctimes d’abusos amb Discapacitat Intel·lectual. 

Aquesta unitat neix de la necessitat de vetllar per aquest col·lectiu vulnerable i compta amb la col·laboració del Departament de Treball, els mossos d’esquadra, col·legis d’advocats, fiscalia i policia nacional.

Altres àmbits d’actuació de la UAVDI son els de treballar per la sensibilització i prevenció, adaptació d’eines forenses i terapèutiques i facilitar l’accés a psicoteràpia tant individual com familiar.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 659272270 o a través del correu uavdi@cataloniafundacio.cat